|
Tiooo
|
 |
« : Wrzesień 23, 2008, 02:07:45 » |
|
Hi,
Mam pewien dylemat, otóż gdy gra pozostaje w konsoli przez dłuższy czas pojawiają się półkola (nie pełne okręgi) widoczne przy bardzo dobrym ostrym świetle.
Nie wiem do końca czy to jest spowodowane jakąś wadą techniczną konsoli czy po prostu dużym użytkowaniem płyty (na przykład granie bez przerwy w GoW przez 3 miesiące. ;-)
Sprawdzałem na jednej grze czy mój Xbox rysuje płyty poprzez przestawienie go z pozycji pionowej do poziomej i na odwrót oraz lekkie potrząśniecie konsola w trakcie odczytu i w tym przypadku nie znalazłem ani jednej rysy.
Dac im na gwarę czy to wszystkich spotyka z czasem gdy gra jest dużo użytkowana?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DELTA Cichy
|
 |
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 23, 2008, 03:36:46 » |
|
Mam tak samo z moim GoWem  Czym więcej użytkujesz tym płyta wygląda gorzej. Dużo zależy od czytnika. Np moja kopia Gearsów wygląda jakby wyjął ją psu z gardła ale wszystko ładnie śmiga.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tiooo
|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 24, 2008, 02:33:08 » |
|
Cichy a jaki posiadasz napęd?
Mnie to zaczyna już lekko denerwować, i chyba im ją wyśle żeby zamienili mojego Samsunga na BENQ.
Kupię GoW 2 i znów po pół roku siedzenia w napędzie będzie w kiepskim stanie.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2008, 02:35:00 wysłane przez Tiooo »
|
|
|
|
|
x wolek
Newbie

GT: x wolek
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 24, 2008, 04:34:27 » |
|
Moje Girsy też są pocharatane aż miło, a się w ogóle nie zacinają. Miałem Uefa Eoru 2008 płyta ideał, zero rys, a często do dasha wywalało. Jak gry nie zamierzasz sprzedawać (np. Girsy) jest porysowana i śmiga to daj spokój 
|
|
|
|
|
|
Jump in.
|
|
|
Monika85PL
Newbie

GT: Monika85PL
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 17, 2009, 01:25:04 » |
|
Odnośnie pocharatanych girsów1 - moja płyta była w miare zadbana i miała tylko jedną widoczną rysę (kupiłam na allegro). Podczas pierwszego zaliczania gry zawieszała się w 2 chapterze. Cały czas w tym samym miejscu. Grę sprzedałam i kupiłam nową w emipku. Działa. Czym mogłby być spowodowane te zwiechy? Ktoś miał taki problem z oryginałem? ("nie można odczytać płyty") Mam inną ma maxa zrysowaną grę i śmiga bez zająknięcia. Boję się teraz kupywac używki po takiej akcji...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dracon
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 18, 2009, 05:31:25 » |
|
Odnośnie pocharatanych girsów1 - moja płyta była w miare zadbana i miała tylko jedną widoczną rysę (kupiłam na allegro). Podczas pierwszego zaliczania gry zawieszała się w 2 chapterze. Cały czas w tym samym miejscu. Grę sprzedałam i kupiłam nową w emipku. Działa. Czym mogłby być spowodowane te zwiechy? Ktoś miał taki problem z oryginałem? ("nie można odczytać płyty") Mam inną ma maxa zrysowaną grę i śmiga bez zająknięcia. Boję się teraz kupywac używki po takiej akcji...
Tak naprawdę to tylko zależy gdzie ta rysa leży oraz jak bardzo jest widoczna.Wystarczy aby była głęboka i niewielka,dzięki czemu gra może się wieszać...Może być również masa drobnych rysek które w zasadzie aż tak nie przeszkadzają przy graniu...Ale we współczesnych czasach mamy takie coś jak regeneracja płyt co czasem bardzo pomoga .. 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2009, 05:33:41 wysłane przez Dracon »
|
|
|
|
|
|
l0WsKilL
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipiec 30, 2009, 09:29:47 » |
|
najlepiej to zgrac gre na dysk i nie rysowac plyty..!! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gastro85 PL
Jr. Member

|
 |
« Odpowiedz #7 : Lipiec 31, 2009, 11:12:19 » |
|
można wyczyścić domowym sposobem..... zwykła biała pasta do zębów, nałożyć i rozsmarować palcem po powierzchni czytającej i zostawić na kilka minut, potem spłukać pod bieżącą wodą i wysuszyć, mniejsze rysy znikają  ja tak uratowałem już kilka cd-ków, w tym oryginalne diablo i gow'a...... bez obaw - płyt nie zniszczycie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Szakal
Newbie

Blood, guts...another day on the job.
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 17, 2009, 10:06:19 » |
|
Hhhhmmm...ciekawy sposób na ratowanie płyt 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gastro85 PL
Jr. Member

|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 25, 2009, 05:45:32 » |
|
wypieprzać obaj z tego tematu!! idźcie bączek i fasola robić burdel do 'gears of war 3 pierwsze informacje!!!' - tam i tak już jest syf przeogromny! co do płyt: mi się ostatnio udało zrobić bardzo fajną rysę na moich girsach bawełnianą koszulką z domieszką czegośtam, aż poczułem pod ręką że charatam.... rysa szpetna ale gra działa. uważajcie czym czyścicie swoje płytki, najlepiej czystą bawełną, ściereczką do okularów lub taką dołączaną do laptopów i telewizorów lcd. czyście w 'słoneczko'  tj. nie nie czyśćcie wycierając po obwodzie płyty tylko: od środka płyty do krawędzi i tak co chwilę przesuwać się dalej, jeżeli w ten sposób zrobicie jakieś rysy to są one praktycznie nieszkodliwe, a jesli zajedziecie całą ścieżkę to już gorzej. no i oczywiście zero słońca i kurzu to płytka będzie działałą długo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fasola
Jr. Member

|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 26, 2009, 01:39:02 » |
|
ok jak tam chcesz ja się kłócić nie będę ale ten typ mnie rozbraja... A jeśli chodzi o temat Gram już trochę nie jedna płyta przeszła mi przez ręce i przez długi czas płyt nie czyściłem po prostu nie trzymałem ich w napędzie i chowałem do pudełek jednak któregoś razu zrobiłem wyjątek płyta mi się porysowała ale dalej można było grać wyczyściłem ją i jeb... nie odpalała o d tamtego czasu nie czyszczę płyt i wszystkie i tak m odpalają. Koniec wykładu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GIZMOSKI
|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 26, 2009, 09:40:56 » |
|
Jestem za >Fasolą< w sprawie Bączka.....  (Sry Za Offtop) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Szakal
Newbie

|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 30, 2009, 07:37:25 » |
|
Jeżeli chodzi o Bączka to też jestem za Fasolą  , ten typek już mi trochę nerwy popsuł, nie dziwię się,że nie można z nim wytrzymać ( gehe...)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raven PL 2REP
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 05, 2010, 08:46:34 » |
|
Jeżeli chodzi o Bączka to też jestem za Fasolą  , ten typek już mi trochę nerwy popsuł, nie dziwię się,że nie można z nim wytrzymać ( gehe...) Człowieku to Temat sprzed pary miesięcy zlituj się !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Szakal
Newbie